Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 13:15 - Какви отпадъци отделят предприятията от месната промишленост
Автор: tonycopywrite2017 Категория: Хоби   
Прочетен: 170 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви отпадъци отделят предприятията от месната промишленост  Месопреработвателните цехове се характеризират с неравномерни постъпления, наличие на бързо разградими органични замърсители, колеблив състав и концентрация на замърсяванията. Те съдържат протеини от животински произход, нитрити и нитрати, животински мазнини, кръв и тъкани, неразтворими минерални съединения и детергенти. Обработката на месо е многоетапен процес, при който почти на всеки етап протичат миялни процеси. Количеството и качеството на отпадъците се влияе от промените в обработваната суровина, различните детергенти и продуктовия асортимент. С оглед на установените вариации по отношение на техния състав се предвижда комплексен подход. Поради голямото количество на мазнини и други органични замърсители, изискват механично, физико-химично и биологично очистване, тъй като при попадане в канализацията, не трябва да съдържат вредни вещества и суспендирани продукти.   Какъв е принципът на работа Първоначално отпадъчните води от обектите за преработка на месо се подлагат на механично почистване. Преминават през механична решетка, разположена в канални шахти и предназначена да предпазва помпата и контролно-измерителното оборудване. Тя отделя едрите частици и предотвратява запушването на тръбите. За премахване на малките твърди елементи служат барабанните решетки. Разполагат със система за автоматично измиване и са с ниска консумация на енергия.  В месната промишленост широко се използват хоризонталните маслоуловители. Ефективността им за задържане на мазнините е 50-55% (20-25% се отделят с утайката, 30% изплуват на повърхността).  След отстраняване на едрите отпадъци, тежките минерали и неразтворимите вещества, водата попада в усреднителен резервоар. В него се осигурява стабилността на работния процес през следващите етапи, тъй като гарантира усредняване на потока и концентрацията. Вече стабилизирана, преминава през флокулационна тръба, за да се смеси с флокулант. Добавя се необходимото количество под формата на дозиран разтвор с реагент (коагулант, натриев хидроксид, флокулант) и се насочва към флокулатор и флотатор. Флотацията е основна, нужна и ефективна стъпка в цеховете за преработка на месо, а флотаторите са основните съоръжения. Предназначени са за понижаване на натоварването на съоръженията за биологично пречистване. Максимални очистващи резултати се получават с използване на химически реагенти (коагуланти и флокуланти), обединяващи частиците в агломерати, лесни за флотиране. Съчетанието на коагуланти и флокуланти е най-рационалното решение за очистване, гарантиращо оптимален резултат при най-ниски разходи. Всички замърсявания, останали до този момент, се премахват по пътя на биологичното пречистване. То се извършва в контактни резервоари и в биобасейни (аеротанкове) за аеробно разграждане и разпадане на нитрати.  При първичното третиране на калта в танкове за утайка се отстраняват едрите частици, а при вторичното се намаляват микроорганизмите се намаляват. За аеробното им третиране се използват мембранни биореактори, разполагащи с биофилтри. Получената утайка се съхранява, обеззаразява и обработва. Тя се уплътнява, стабилизира, обезводнява и изсушава с цел използването на всички съдържащи се в нея ценни съставки. При стабилизирането ѝ в метантанкове настъпва разграждането ѝ поради липсата на кислород. Получава се метан, който може да се използва за производството на енергия. Крайното отстраняване на примеси се постига чрез филтриране. Доочистванете и UV обеззаразяването окончателно елиминират всички вредни микроорганизми.   Защо ти е необходима локална пречиствателна станция и каква Защото осигурява високо качество на очистване. Разбира се, за дълбоко пречистване е нужно специално оборудване, изискващо компетентно проектиране и монтаж. Заради максималната си ефективност, икономичност и екологичност, тези съоръжения стават все по-популярни. С тях вече не е необходимо постоянно да се изразходват средства за изпомпване на помийни ями.  При проектирането на модулни пречиствателни станции за промишлеността не съществуват стандартна схема. За всеки клиент Doreen прави подробно проучване и съставя план за работа. Избираме най-подходящите конфигурации, обема, производителността и технологията, в зависимост от конкретното приложение. Определяме ги след специализиран технически, икономически и екологичен анализ. Проектираме, произвеждаме и предлагаме индивидуални комплексни пречиствателни станции за всеки месокомбинат, съобразявайки се с: • неговите специфични характеристики; • екологичните норми; • икономическата рентабилност; • енергийната ефективност. Знаем как да сведем до минимум инвестициите и да осигурим ниски експлоатационни разходи. Освен това, предлагаме очистващи системи с домашно и заводско приложение, подходящи за къщи, предприятия и други обекти. Свържи се с нас и поръчай по удобен за теб начин!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tonycopywrite2017
Категория: Хоби
Прочетен: 36501
Постинги: 84
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031