Постинг
22.03.2017 13:15 -
Какви отпадъци отделят предприятията от месната промишленост
Какви отпадъци отделят предприятията от месната промишленост
Месопреработвателните цехове се характеризират с неравномерни постъпления, наличие на бързо разградими органични замърсители, колеблив състав и концентрация на замърсяванията. Те съдържат протеини от животински произход, нитрити и нитрати, животински мазнини, кръв и тъкани, неразтворими минерални съединения и детергенти.
Обработката на месо е многоетапен процес, при който почти на всеки етап протичат миялни процеси. Количеството и качеството на отпадъците се влияе от промените в обработваната суровина, различните детергенти и продуктовия асортимент. С оглед на установените вариации по отношение на техния състав се предвижда комплексен подход. Поради голямото количество на мазнини и други органични замърсители, изискват механично, физико-химично и биологично очистване, тъй като при попадане в канализацията, не трябва да съдържат вредни вещества и суспендирани продукти.
Какъв е принципът на работа
Първоначално отпадъчните води от обектите за преработка на месо се подлагат на механично почистване. Преминават през механична решетка, разположена в канални шахти и предназначена да предпазва помпата и контролно-измерителното оборудване. Тя отделя едрите частици и предотвратява запушването на тръбите. За премахване на малките твърди елементи служат барабанните решетки. Разполагат със система за автоматично измиване и са с ниска консумация на енергия.
В месната промишленост широко се използват хоризонталните маслоуловители. Ефективността им за задържане на мазнините е 50-55% (20-25% се отделят с утайката, 30% изплуват на повърхността).
След отстраняване на едрите отпадъци, тежките минерали и неразтворимите вещества, водата попада в усреднителен резервоар. В него се осигурява стабилността на работния процес през следващите етапи, тъй като гарантира усредняване на потока и концентрацията. Вече стабилизирана, преминава през флокулационна тръба, за да се смеси с флокулант. Добавя се необходимото количество под формата на дозиран разтвор с реагент (коагулант, натриев хидроксид, флокулант) и се насочва към флокулатор и флотатор.
Флотацията е основна, нужна и ефективна стъпка в цеховете за преработка на месо, а флотаторите са основните съоръжения. Предназначени са за понижаване на натоварването на съоръженията за биологично пречистване. Максимални очистващи резултати се получават с използване на химически реагенти (коагуланти и флокуланти), обединяващи частиците в агломерати, лесни за флотиране. Съчетанието на коагуланти и флокуланти е най-рационалното решение за очистване, гарантиращо оптимален резултат при най-ниски разходи.
Всички замърсявания, останали до този момент, се премахват по пътя на биологичното пречистване. То се извършва в контактни резервоари и в биобасейни (аеротанкове) за аеробно разграждане и разпадане на нитрати.
При първичното третиране на калта в танкове за утайка се отстраняват едрите частици, а при вторичното се намаляват микроорганизмите се намаляват. За аеробното им третиране се използват мембранни биореактори, разполагащи с биофилтри. Получената утайка се съхранява, обеззаразява и обработва. Тя се уплътнява, стабилизира, обезводнява и изсушава с цел използването на всички съдържащи се в нея ценни съставки. При стабилизирането ѝ в метантанкове настъпва разграждането ѝ поради липсата на кислород. Получава се метан, който може да се използва за производството на енергия.
Крайното отстраняване на примеси се постига чрез филтриране. Доочистванете и UV обеззаразяването окончателно елиминират всички вредни микроорганизми.
Защо ти е необходима локална пречиствателна станция и каква
Защото осигурява високо качество на очистване. Разбира се, за дълбоко пречистване е нужно специално оборудване, изискващо компетентно проектиране и монтаж. Заради максималната си ефективност, икономичност и екологичност, тези съоръжения стават все по-популярни. С тях вече не е необходимо постоянно да се изразходват средства за изпомпване на помийни ями.
При проектирането на модулни пречиствателни станции за промишлеността не съществуват стандартна схема. За всеки клиент Doreen прави подробно проучване и съставя план за работа. Избираме най-подходящите конфигурации, обема, производителността и технологията, в зависимост от конкретното приложение. Определяме ги след специализиран технически, икономически и екологичен анализ.
Проектираме, произвеждаме и предлагаме индивидуални комплексни пречиствателни станции за всеки месокомбинат, съобразявайки се с:
• неговите специфични характеристики;
• екологичните норми;
• икономическата рентабилност;
• енергийната ефективност.
Знаем как да сведем до минимум инвестициите и да осигурим ниски експлоатационни разходи. Освен това, предлагаме очистващи системи с домашно и заводско приложение, подходящи за къщи, предприятия и други обекти.
Свържи се с нас и поръчай по удобен за теб начин!
Локални пречиствателни станции за промиш...
Какви са особеностите на пречиствателнит...
Какво представлява проектирането на лока...
Какви са особеностите на пречиствателнит...
Какво представлява проектирането на лока...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 9
Архив