Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 13:52 - Какви са особеностите на отпадъчните води от консервни фабрики
Автор: tonycopywrite2017 Категория: Хоби   
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове:
1



 Какви са особеностите на отпадъчните води от консервни фабрики Основни техни замърсители са разтворими и неразтворими отпадъци от консервирани храни, сокове от плодове и зеленчуци, захарен сироп, примеси на пясък и пръст, остатъци от миещи препарати и антисептици. Резултат са от дейността на консервната промишленост, която има два основни етапа на производство - предварителна обработка и консервиране. Могат да бъдат разделени на три групи - условно чисти, промишлено замърсени и битови.  Отличават се със следните особености: • количеството и качеството им варира в зависимост от преработваната суровина; • по време на месеца и на деня тяхното качество и рН варират в зависимост от технологиите и вида на използваните детергенти; • най-високото съдържание на разтворими органични вещества е в периода от юни до октомври (поради сезонния характер на дейността).   Защо е необходимо предварително пречистване в локални пречиствателни станции От общите характеристики следва, че за очистването им са нужни съоръжения за механично (сита и барабанни филтри) и за биологично пречистване. За цялостния процес са необходими локални очистващи съоръжения за предварително третиране и за навременното им направление в очистните съоръжения. Заустват се в градската канализация и се пречистват в градски пречиствателни станции, тъй като консервните предприятия обикновено са разположени в градове и в големи населени места. Независимо през какви етапи ще премине очистването, задължително се използват механични методи. Така например, при производството на консервирани зеленчуци замърсяванията са с листа, корени, семена, плодове, пясък и т.н., затова трябва да преминат през решетка и пясъчни капани, а при консервирането на месо - през сита за задържане на големите отпадъци и през маслоуловители при повишено количество мазнини. Голямото количество образувана утайка преминава подходяща обработка и в "свеж" вид може да се използва като храна за добитъка. Физико-химичните процеси се извършват в предназначени за целта резервоари. Преди биологичното третиране е необходимо неутрализиране, затова регулирането на рН изисква особено внимание. След последваща обработка протича обеззаразяване чрез хлориране или UV дезинфекция.    Намери най-подходящия модел с Doreen За промишлени и битови отпадъчни води Doreen препоръчва използването на модулните пречиствателни станции ВВ100, ВВ150, ВВ200, предназначени за дълбоко биологично пречистване, доочистване и обеззаразяване на отпадъчни води. Освен това, за нашите клиенти предлагаме очистващо оборудване за къщи и комплексни решения за домашни и заводски нужди. Според нивото на замърсяване се определя вида на оборудването и окомплектовката на съоръженията. Основно процесът протича по следния начин: • задържане на отпадъците на решетка; • задържане на тежки минерални примеси в пясъкоуловители; • отстраняване на азотни съединения в денитрификатора; • аеробно третиране с нитрификация; • избистряне и отлагане на утайките; • дезинфекция.   Ако имаш въпроси или се затрудняваш при избора, свържи се с нашите консултанти!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tonycopywrite2017
Категория: Хоби
Прочетен: 36722
Постинги: 84
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930